Kupus salata se najčešće jede zimi, a najbolje se slaže uz pečenje. Kafanska je najpoznatija kod nas, ali u svetu je popularna kupus salata poznata kao coleslow. Ona se pravi sa majonezom, kao i šargarepom, a danas vam donosimo još jedan sjajan recept. Napravite salatu od kupusa koji ste prethodno skuvali, pa prelijte jogurtom i majonezom. Orahe dodajte za poseban šmek.
Sastojci:
- 1,5 glavica ljubičastog kupusa
- 1 čaša jabukovog sirćeta
- 1 veza peršuna
- 100 g oraha
- 1 l jogurta
- 200 g majoneza
- 4-5 čenova belog luka
Recept za salatu od kuvanog kupusa prelivena jogurtom:
Skuvajte kupus
U šerpu stavite iseckani kupus, pa sipajte sirće i vodu. Dobro posolite i promešajte. Kuvajte dok kupus ne omekša skroz, uz povremeno mešanje. Dobro procedite.
Napravite preliv
U posudi pomešajte jogurt i majonez, pa dodajte mleveni beli luk. Dobro promešajte.
Spremite salatu
Kupus sipajte u neku posudu, pa pobiberite. Dodajte seckani peršun i orahe, pa promešajte. Na kraju sipajte preliv i opet dobro promešajte.
Pročitajte i ovo: Najbolja kupus salata
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem