Kupus salata se najčešće jede zimi, a najbolje se slaže uz pečenje. Kafanska je najpoznatija kod nas, ali u svetu je popularna kupus salata poznata kao coleslow. Ona se pravi sa majonezom, kao i šargarepom, a danas vam donosimo još jedan sjajan recept. Napravite salatu od kupusa koji ste prethodno skuvali, pa prelijte jogurtom i majonezom. Orahe dodajte za poseban šmek. 

Sastojci:

  • 1,5 glavica ljubičastog kupusa
  • 1 čaša jabukovog sirćeta
  • 1 veza peršuna
  • 100 g oraha
  • 1 l jogurta
  • 200 g majoneza
  • 4-5 čenova belog luka

Recept za salatu od kuvanog kupusa prelivena jogurtom:

10:57
Korak 1

Skuvajte kupus 

U šerpu stavite iseckani kupus, pa sipajte sirće i vodu. Dobro posolite i promešajte. Kuvajte dok kupus ne omekša skroz, uz povremeno mešanje. Dobro procedite. 

11:01
Korak 2

Napravite preliv

U posudi pomešajte jogurt i majonez, pa dodajte mleveni beli luk. Dobro promešajte. 

11:01
Korak 3

Spremite salatu 

Kupus sipajte u neku posudu, pa pobiberite. Dodajte seckani peršun i orahe, pa promešajte. Na kraju sipajte preliv i opet dobro promešajte. 

Pročitajte i ovo: Najbolja kupus salata

(StvarUkusa/S.B.)