Pileće belo meso u kremastom sosu možete dodatno da začinite pestom koji će da mu doda ukus leta. Možda ćete želeti da isprobate i pileće rolnice sa dve vrste sira. Evo kako da napravite pileće belo meso u kremastom sosu!

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 komada pilećih prsa bez kostiju i bez kože
  • 200 g čeri paradajza
  • 3 kašike pesta
  • 3 kašike kisele pavlake
  • svež bosiljak, ako ga imate

Recept za pileće belo meso u kremastom sosu

13:40
Korak 1

Zagrejte ulje

Za pileće belo meso u kremastom sosu prvo pripremite sve sastojke. U tiganju zagrejte ulje.

13:46
Korak 2

Pržite piletinu

Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi malo boje. Okrenite piletinu i pecite sa druge strane. Nastavite da pečete 12-15 minuta . Sve začinite sa malo soli i bibera.

13:46
Korak 3

Napravite sos

Prepolovite čeri paradajz i bacite ga u šerpu, mešajući ih nekoliko minuta dok ne počnu da mekšaju. Smanjite vatru i umešajte pesto i kiselu pavlaku, dok ne dobijete sos. Pospite sa nekoliko listića bosiljka, pa poslužite uz pirinač i salatu. Uživajte u pilećem belom mesu u kremastom sosu!

Pročitajte kako da napravite svečani ćureći rolat sa začinskim biljem

BONUS VIDEO

sočna piletina u marinadi instagram/themodernnonna

StvarUkusa