Pileće belo meso u kremastom sosu možete dodatno da začinite pestom koji će da mu doda ukus leta. Možda ćete želeti da isprobate i pileće rolnice sa dve vrste sira. Evo kako da napravite pileće belo meso u kremastom sosu!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 komada pilećih prsa bez kostiju i bez kože
- 200 g čeri paradajza
- 3 kašike pesta
- 3 kašike kisele pavlake
- svež bosiljak, ako ga imate
Recept za pileće belo meso u kremastom sosu
Zagrejte ulje
Za pileće belo meso u kremastom sosu prvo pripremite sve sastojke. U tiganju zagrejte ulje.
Pržite piletinu
Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi malo boje. Okrenite piletinu i pecite sa druge strane. Nastavite da pečete 12-15 minuta . Sve začinite sa malo soli i bibera.
Napravite sos
Prepolovite čeri paradajz i bacite ga u šerpu, mešajući ih nekoliko minuta dok ne počnu da mekšaju. Smanjite vatru i umešajte pesto i kiselu pavlaku, dok ne dobijete sos. Pospite sa nekoliko listića bosiljka, pa poslužite uz pirinač i salatu. Uživajte u pilećem belom mesu u kremastom sosu!
Pročitajte kako da napravite svečani ćureći rolat sa začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus