Pileće belo meso u kremastom sosu možete dodatno da začinite pestom koji će da mu doda ukus leta. Možda ćete želeti da isprobate i pileće rolnice sa dve vrste sira. Evo kako da napravite pileće belo meso u kremastom sosu!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 komada pilećih prsa bez kostiju i bez kože
- 200 g čeri paradajza
- 3 kašike pesta
- 3 kašike kisele pavlake
- svež bosiljak, ako ga imate
Recept za pileće belo meso u kremastom sosu
Zagrejte ulje
Za pileće belo meso u kremastom sosu prvo pripremite sve sastojke. U tiganju zagrejte ulje.
Pržite piletinu
Dodajte piletinu i pržite dok ne poprimi malo boje. Okrenite piletinu i pecite sa druge strane. Nastavite da pečete 12-15 minuta . Sve začinite sa malo soli i bibera.
Napravite sos
Prepolovite čeri paradajz i bacite ga u šerpu, mešajući ih nekoliko minuta dok ne počnu da mekšaju. Smanjite vatru i umešajte pesto i kiselu pavlaku, dok ne dobijete sos. Pospite sa nekoliko listića bosiljka, pa poslužite uz pirinač i salatu. Uživajte u pilećem belom mesu u kremastom sosu!
Pročitajte kako da napravite svečani ćureći rolat sa začinskim biljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno