1. Crni luk sitno iseckati pa pržiti na ulju dok nebude staklast. Oprati šargarepu, tikvicu oguliti i očistiti od semenki, iseckati ih na kockice pa dodati uprženom luku.
2. Dodati vodu i staviti da se prokuva dok povrće ne omekša. Dodati pola čaše mleka, začin od suvog povrća.
3. Ispasirati čorbu štapnim miskerom.
4. Na kraju dodati vodenu zapršku (dve do tri kašičice brašna razmutiti u pola čaše mleka) i posle nekoliko minuta isključiti.
5. Po želji, pred serviranje možete dodati sirće. Ukrasiti listićima bosiljka ili nekog drugog začinskog bilja.
Krem čorba od tikvica
Ova čorba je izuzetno blaga zahvaljujući neutralnom ukusu tikvice.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus