Uskoro će početi sezona slava, a nakon toga dolaze i praznici. Na vreme potražite šta ćete poslužiti na svečanoj trpezi i odlučite se za nešto što će sve goste raspametiti. Ono što se uvek razgrabi na slavama, ali i kada su praznici jeste predjelo, gde spadaju i salate. Osvežavajuće i ukusne salate ukrasiće svaki sto.
Dobra stvar je što se salate lako prave, a zbog njihove kremaste strukture možemo da ih mažemo na hleb i jedemo kao prilog uz meso.
Sastojci:
- 15 kuvanih jaja
- 500 g kisele pavlake
- 500 g jogurta
- so, biber
- 20 g peršuna
- 250 g šunke
Priprema:
Kuvana jaja isecite na kolutove. Kiselu pavlaku i jogurt posolite i pobiberite, a zatim dobro promešajte. Podelite na 2 jednaka dela. U jedan dodajte seckani peršun, a u drugi dodajte seckanu šunku (200 g). Promešajte. U posudu za salatu stavite jaja, pa fil sa peršunom, pa jaja, zatim fil sa šunkom i poslednji red jaja. Ukrasite preostalom seckanom šunkom (50 g) i peršunom.