NAJBOLJA ZAMENA ZA PAŠTETU: Kremasti namaz od praziluka i pečuraka - može i kao preliv za testeninu 

Iskoristite sezonu i napravite namaz od praziluka i pečuraka, koji ćete mazati na hleb ili jesti uz pastu za ručak.

Printscreen/YT/One day One recipe

Sezona je praziluka, pa ga tako pored najzastupljenog crnog i belog luka možete koristiti u ove hladne jesenje dane. Čorbu, hleb i druga brojna jela mogu se praviti od ovog zelenog povrća, ali ga možete koristiti i kao dodatke jelima poput pasulja. Ukoliko volite namaze, onda ovo izuzetno hranljivo i zdravo povrće možete iskoristiti za baš jedan takav namaz sa pečurkama. Osim ove dve namirnice, potrebni su još i senf, puter, sirni namaz i malo limunovog soka. Kada sve dobro promešate, namažite ga na hleb za užinu ili ga jedite uz testeninu za ručak ili večeru.

Sastojci:

  • 2 praziluka
  • 80 g pečuraka 
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1 kašika putera od badema ili kikirikija
  • 240 g krem sira 

Priprema: