ZAČINJENE PEČURKE UROLANE U SLANINU: Marinada im daje poseban šmek, a fil se topi u ustima 

Punjene pečurke urolane u slaninu su odlično slavsko predjelo.

Printscreen/YT/Webspoon PLUS

Punjene pečurke na ovaj način će vas oduševiti. Probali ste različite recepte, ali ovaj je ubedljivo najbolji. Prvo ih marinirajte u senfu i medu, a zatim ih napunite sa isečenim drškama i sirom, pa na kraju urolajte u slaninu i zapecite u rerni. Dobićete predjelo koje nećete moći da prestanete da jedete, a ako ga poslužite na slavi gosti će se grabiti. 

Sastojci:

  • 8 šampinjona 
  • 60 g senfa 
  • 30 ml maslinovog ulja 
  • 50 g meda 
  • sok od 1/2 limuna 
  • 50 g sira 
  • 50 g putera 
  • 3 čena belog luka 
  • 30 ml pavlake za kuvanje 
  • 350 g slanine 

Priprema:

Pečurke očistite i skinite dršku. U posudu sipajte senf, maslinovo ulje, med i limunov sok. Dobro promešajte i prelijte preko pečuraka, pa ostavite da se marinira oko 15 minuta. Drške isecite, pa dodajte rendani sir, puter, sitno seckan ili mleven beli luk, kao i pavlaku za kuvanje. Na dasku stavite slaninu u obliku krsta, pa na sredinu stavite mariniranu pečurku. Sipajte fil i okrenite pečurku na dole, pa umotajte u slaninu. Tako uradite sa svakom. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 25 minuta.