Ukoliko nemate ideju šta biste mogli da spremite, a da bude ukusno i neobično, onda će vas ovaj jednostavan recept oduševiti.
Sastojci koje uvek svaka žena ima u svojoj kuhinji čini ovo jelo još jednostavnijim, a ono što je sigurno da će cela porodica uživati u ukusnom predjelu. Takođe ovo može biti i zamena za kompletan obrok, a sjajno ide i kao prilog uz meso.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 1 kašičica soli
- 5 kašika brašna
Za testo:
- 2 jajeta
- 90 ml mleka
- 125 g baršna
- kačkavalj
- prezle
Priprema:
Krompir iseći na četvrtine i skuvati. Zatim za izgnječiti kao za pire krompir i posoliti. Dodati 5 kašika brašna i sve dobro sjediniti. U posebnoj činiji razmutiti dva cela jaja, dodati mleko i brašno pa sve lepo umutiti dok se ne dobije ujednačena smesa. Iseći sir na manje kockice. U testo od krompira staviti po jednu kocku sira i formirati loptice. Staviti ih u frižider i pustiti da odstoje nekih 30-ak minuta. Nakon toga svaku lopticu umočiti u pripremljenu smesu od jaja, pa potom u prezle. Ukoliko želite deblju koricu ponovo ih umočite u jaja, pa još jednom u prezle. Peci ih u dublejm zagrejanom ulju oko 3-5 minuta, ili dok ne dobiju zlatasto-smeđu boju.