DELIKATESNA PAŠTETA OD ČVARAKA: Domaći namaz kome će retko ko odoleti - spremna za 10 minuta 

Domaća pašteta od čvaraka kojoj će retko ko uspeti da odoli.

Shutterstock

Pašteta od čvaraka datira još iz šezdesetih godina prošlog veka, koja se uvek služila uz vruć hleb ili mekike. Danas se umesto toga može poslužiti i uz krekere ili prepečen tost, ali ipak je nezamenjiv domaći hleb koji ste sami umesili i sezonsku  - leti uz paradajz, u jesen i zimu uz turšiju.

Sastojci:

  • 250 g čvaraka
  • 2 kuvana jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kisela krastavca
  • 2 kašike mekog sira
  • biber, aleva parike

Priprema:

Sitnije čvarke stavite u blender pa ih malo sameljite, ali vodite računa da se sasvum ne usitne. Dodajte sitno seckan luk, krastavčice,  jaja i dve kašike sira koji nije previše slan. Po ukusu dodajte biber i alevu papriku. Sve ponovo dobro izblendirajte, ako ima potrebe i dva puta da se sastojci dobro sjedine. Nakon toga prebacite u činiju iz koje ćete je služiti i pašteta je spremna za jelo.

Izvor: Stvar ukusa