KROMPIR SALATA - UMESTO SIROVOG KORISTITE PRŽENI LUK: Za još bolji ukus preliv napravite od senfa i majoneza

Krompir salata kojoj niko neće odoleti.

Printscreen/YT/Spice Bangla

Krompir salata je prilog koji se često jede sa ribom ili morskim plodovima. Takođe, možete je jesti i kao obrok, ali i kao prilog mesu. Klasična krompir salata se pravi sa lukom i uljem, a sada umesto sirovog dodajte proprežni crni luk, koji će je učiniti ukusnijom, kao i preliv od senfa i majoneza. Uživajte u ukusu!

Sastojci:

  • 1/2 kg krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice crnog bibera
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike korijandera 
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašike luka 

Priprema:

Krompir skuvajte u ljuski, pa kada se prohladi oljuštite. Isecite po želji, pa sipajte u posudu. Začinite, pa dodajte senf i svež, seckani korijander. Lepo promešajte, pa sipajte majonez i luk koji ste sitno iseckali i propržili na malo ulja. Sve dobro sjedinite. 

Izvor: Stvar ukusa