Još malo nam stiže proleće, ali i 08. mart i možete da poslužite odličnu dekorativnu salatu u obliku lala. Možda deluje komplikovano, ali priprema je zaista jednostavna. Samo isecite i izdubite paradajz, pa napunite ukusnim nadevom. Dekorišite pomoću mladog luka i rukole i salata koja će očararti svakoga i izgledom i ukusom je na stolu.
Sastojci:
- 400 g svežeg pelat paradajza
- 1 jabuka
- mladi luk
- rukola
Za punjenje:
- 120 g sira
- 3 kuvana jajeta
- 1 čen belog luka
- 3 kašike majoneza
Priprema:
Izrendajte sir i jaja, pa pomešajte sa mlevenim belim lukom i majonezom. Paradajz stavite uspravno, pa nožem isecite na pola, ali nemojte ići do kraja. Zatim presecite na četvrtine, pa na šestine i zatim osmine. Treba da dobijete kriške, koje su spojene na dnu. Izdubite sredinu, pa je napunite nadevom. Na tanjir stavite polovinu jabuje, zelene stabljike mladog luka, a zatim ukrasite i rukolom, pa poređajte paradajz u obliku lala.
Izvor: Stvar ukusa