Krompir salata se u Srbiji često jede kao prilog uz ribu, a pravi se sa crnim lukom. Postoji i dalmatinsko varivo sa blitvom i krompirom koje se takođe služi kao prilog uz morske plodove i ribu. Donosimo vam i sjajan američki recept za krompir salatu sa kiselim krastavcima i slaninom. Ovaj recept će posebno obradovati ljubitelje pikantnog ukusa, a priprema je jednostavna.
Sastojci:
- 1,3 kg crvenog krompira
- 4 jajeta
- 2 štapića celera
- 5-6 kiselih krastavčića
- 1/2 ljute papričice
- 250 g majoneza
- 1 kašika dižon senfa
- 1/4 šolje soka od kiselih krastavčića
- 3 kašike mirođije
- 100 g slanine
- 2 kašike ljute mlevene paprike
- 1 kašika sirćeta
- 1 crveni luk
Recept za američku krompir salatu sa kiselim krastavcima:
Krompir dobro operite, pa isecite na kockice i skuvajte u slanoj vodi. Dobro procedite krompir i ostavite ga u frižideru da se dobro ohladi. Zatim napravite preliv tako što ćete u posudi pomešati majonez, senf, sok od kiselih krastavčića, sirće i ljutu mlevenu papriku. Sve dobro sjedinite. Dodajte sitno seckan crveni luk, kao i mirođiju, pa ponovo sve promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi u frižideru. Jaja skuvajte i iseckajte, a slaninu propržite i iseckajte. U posudi pomešajte preliv i krompir, pa dobro promešajte. Zatim dodajte kuvana jaja, seckani celer i dobro promešajte. Dodajte seckanu ljutu papričicu, kao i slaninu i ponovo sjedinite. Poslužite!
Pročitajte i ovo: Kako Nemci prave krompir salatu
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.