Cvekla ima malo kalorija, a bogata je vitaminima i mineralima. Često se jede zimi, ali i početkom proleća na pijacama možete da pronađete mladu cveklu. Kod nas se obično od ovog povrća prave salate ili cede sokovi, a salata od cvekle najbolje ide uz pečenje i roštiljsko meso. Termička obrada cvekle je malo duži proces, a mi vam predlažemo kako da je brzinski skuvate za 15 minuta.
Sastojci:
- 500 g cvekle
- 3 čena belog luka
- 1 kašika sirćeta
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica korijandera
- 2 kašičice senfa
- 1 kašika ulja
- 1 kašika susama
Recept za salatu od cvekle:
Skuvajte cveklu, pa kada se ohladi izrendajte je. Stavite u posudu, pa dodajte mleveni beli luk, so, biber, korijander, senf, ulje, sirće i dobro promešajte. Na kraju dodajte susam koji se kratko propržili.
Pročitajte i ovo: Profesionalna kuvarica otkrila kako brže da dinstate cveklu u tiganju
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.