Kako se pravi domaća pileća pašteta

Ako volite paštetu napravite je od svega par sastojaka i za manje od pola sata.

Shutterstock

Umesto da kupujete namaze u čiji sastav niste potpuno sigurni, mi vam predlažemo da je sami kod kuće napravite. Paštetu mnogi vole i često se kupuje, a možete da je napravite od skoro svih sastojaka. Priprema je vrlo jednostavna, a ukus fantastičan. Mi vam donosimo i recept za pileću paštetu kojoj niko neće moći da odoli.

Sastojci:

  • 350 g piletine (bilo koji deo)
  • 1 crni luk
  • 2 kašike senfa 
  • so, biber, beli luk u prahu, ljuta paprika
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 100 ml bujona

Recept za pileću paštetu: 

Meso skuvajte ili ispecite. Ako ste izabrali belo meso ništa ne morate da radite, a ako ste izabrali neki drugi deo mesa skinite kosti i kožu. Meso stavite u blender, pa dodajte seckani luk koji ste prethodno propržili. Posolite i pobiberite. Zatim u blender sipajte bujon, ulje, začine i senf. Sve dobro izblendirajte i stavite u staklenu posudu. Paštetu možete da držite u frižideru do 5 dana. 

Pročitajte i ovo: Pašteta od tune

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Pašteta od belog luka  tik-tok/timm

StvarUkusa/S.B.