Sastojci:
- 450 g govedine, isečene na trakice
- 1 kašika sveže seckanog vlašca
- 45 ml ulja
- 1 velika zelena salata, listovi odvojeni i grubo iseckani
- 75 g krutona od hleba
- 2 kašičice senfa
- 2 kašike limunovog soka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike rendanog parmezana
- 150 g isprženih kockica slanine
- šaka rendanog kačkavalja
Recept za cezar salatu sa govedinom:
Kako biste napravili cezar salatu sa govedinom, u maloj posudi pomešajte vlašac, začine i maslinovo ulje. Njima premažite goveđe trake sa obe strane. Ostavite na stranu 5 minuta
Govedinu pecite na gril tiganju sa obe strane.
Prebacite je na tanjir i ostavite da odstoji 5 minuta. Isecite po dijagonali i stavite u veliku činiju za salatu. U međuvremenu kratko propržite kockice slanine i umešajte ih u činiju za salatu. Dodajte listove zelene salate i krutone.
Pripremite preliv i stavite sve sastojke u teglu sa poklopcem i dobro protresite. Prelijte time salatu, ukrasite dodatnim kačkavaljem i odmah servirajte. Možda ćete želeti da napravite i cezar salatu sa sardinama.
Pročitajte kako se pravi cezar salata po receptu Džejmija Olivera
BONUS VIDEO
StvarUkusa