Sastojci:
- 230 g mlevenog mesa
- 450 g pečuraka
- šaka svežeg bosiljka, sitno iseckanog
- šaka svežeg peršuna, sitno iseckanog
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- prstohvat bibera
- 230 g sira
Recept za pečurke punjene mlevenim mesom:
Kako biste napravili punjene pečurke, prvo ih očistite vlažnom krpom. Skinite kapice sa stabljika pečuraka i iseckajte stabljike, pa ih ostavite sa strane.
Stavite mleveno meso u veliku činiju i razbijte ga gnječilicom za krompir ili drvenom kašikom. Dodajte iseckane pečurke, bosiljak, peršun, mešavinu suvih začina i biber. Lagano promešajte. Dodajte kačkavalj i ponovo lagano promešajte.
Koristeći supenu kašiku ili malu mericu, napunite svaku kapicu pečuraka i čvrsto upakujte smesu tako da ne ispadne tokom pečenja. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite uljem, pa poređajte punjene pečurke.
Zagrejte rernu na 176 stepeni. Preklopite još jednom aluminijumskom folijom pečurke pa ih pecite dok se sir ne istopi. Proverite nakon 15 minuta. Kada su pečene ukrasite ih peršunom i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pastu sa pečurkama i belim lukom.
Pročitajte kako da napravite tart sa pečurkama i sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa