Rolat sa krem sirom i paradajzom

Rolat sa krem sirom i paradajzom odlično izgleda na svečanoj trpezi i jednostavno se pravi.

prt scr / yt / ПРОСТОРЕЦЕПТ

Sastojci:

Za rolat:

  • 300 g tikvica
  • 50 g pšeničnog brašna
  • 2 belanca
  • 2 žumanca
  • 30 g pavlake
  • so i biber po ukusu
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • malo svežeg peršuna

Za fil:

  • 300 g krem sira
  • šaka peršuna
  • 2 paradajza
  • 3 čena belog luka

Pogledajte kako se pravi:

Recept za rolat sa krem sirom i paradajzom:

Za ovaj rolat, tikvice narendajte na krupno rende, posolite, promešajte i ostavite 10 minuta. Zatim dobro iscedite višak tečnosti. U tikvice dodajte žumanca, biber po ukusu, pavlaku, prašak za pecivo i brašno. Sve pomešajte i posolite, pa ostavite na stranu.

U posebnoj suvoj činiji umutite belanca dok se ne formira čvrst sneg. Stavite belanca u testo i lagano ih umešajte. Pleh obložite papirom za pečenje i malo premažite uljem. Dimenzije pleha su 22 x 28 cm.

Raširite listove peršuna po plehu. Stavite testo preko peršuna i izravnajte ga. Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C 15-20 minuta. Gotov patišpanj ohladite na rešetki. Za fil u činiji pomešajte krem sir, sitno seckani peršun i vrllo sitno seckani beli luk. Prepolovite paradajz i narežite na tanke kriške.

Skinite patišpanj sa papira za pečenje i okrenite ga sa stranom gde je peršun nadole, premažite filom od sira i poređajte kriške paradajza. Umotajte u rolnu. Po želji ukrasite krem sirom i peršunom. Gotov rolat stavite u frižider na 1-2 sata i nakon toga servirajte. Možda ćete želeti da napravite i svečani slavski rolat sa šarenom korom.

Pročitajte kako da napravite i 4 vrste rolata savršenih za slave

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Rolat od lisnatog testa  instagram/cookistwow

StvarUkusa