Punjeni šampinjoni za slavu Sveti Aranđel

Punjeni šampinjoni su savršeno slavsko predjelo kome niko neće odoleti.

Shutterstock

Sastojci:

  • 550 g šampinjona, ispranih
  • 150 g seckanih oraha
  • 2 kašike putera
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 60 g prezla
  • so i mleveni biber po ukusu
  • 60 g rendanog parmezana
  • 120 g krem sira, omekšanog
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna, plus još za serviranje
  • 1 kašika iseckane majčine dušice

Recept za punjene šampinjone:

Za punjene šampinjone prvo zagrejte rernu na 200°. Podmažite pleh za pečenje uljem. Sa pečuraka uklonite peteljke. Rasporedite kape od šampinjona na pripremljeni pleh. U tiganju na srednjoj vatri istopite puter, dodajte seckane orahe i kratko ih ispržite. Izvadite ih na stranu.

Dodajte u tiganj beli luk i pržite mešajući, dok ne zamiriše, još oko 1 minut. Dodajte prezle i pržite još oko 3 minuta, pa začinite solju i biberom. Pustite da se malo ohladi. Prebacite mešavinu sa prezlama u veliku posudu. Dodajte ispržene orahe, parmezan, krem sir, peršun i majčinu dušicu, začinite solju i biberom i promešajte da se sjedine.

Napunite kape pečuraka filom i pospite sa još parmezana. Pecite punjene pečurke dok ne omekšaju, a vrhovi ne postanu zlatni, oko 20 minuta. Prebacite ih na tanjir i pospite peršunom. Možda ćete želeti da napravite i salatu od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka.

Pročitajte kako se prave pečene pečurke od 3 sastojka

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pita sa pečurkama  instagram/cookistwow

StvarUkusa