Sastojci:
- 550 g šampinjona, ispranih
- 150 g seckanih oraha
- 2 kašike putera
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 60 g prezla
- so i mleveni biber po ukusu
- 60 g rendanog parmezana
- 120 g krem sira, omekšanog
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna, plus još za serviranje
- 1 kašika iseckane majčine dušice
Recept za punjene šampinjone:
Za punjene šampinjone prvo zagrejte rernu na 200°. Podmažite pleh za pečenje uljem. Sa pečuraka uklonite peteljke. Rasporedite kape od šampinjona na pripremljeni pleh. U tiganju na srednjoj vatri istopite puter, dodajte seckane orahe i kratko ih ispržite. Izvadite ih na stranu.
Dodajte u tiganj beli luk i pržite mešajući, dok ne zamiriše, još oko 1 minut. Dodajte prezle i pržite još oko 3 minuta, pa začinite solju i biberom. Pustite da se malo ohladi. Prebacite mešavinu sa prezlama u veliku posudu. Dodajte ispržene orahe, parmezan, krem sir, peršun i majčinu dušicu, začinite solju i biberom i promešajte da se sjedine.
Napunite kape pečuraka filom i pospite sa još parmezana. Pecite punjene pečurke dok ne omekšaju, a vrhovi ne postanu zlatni, oko 20 minuta. Prebacite ih na tanjir i pospite peršunom. Možda ćete želeti da napravite i salatu od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka.
Pročitajte kako se prave pečene pečurke od 3 sastojka
BONUS VIDEO
StvarUkusa