Sastojci:
- 225 grama makarona
- 2 konzerve tunjevine u ulju, svaka po 110 grama
- 150 g majoneza
- 1 kašika senfa
- 80 g seckanog ljubičastog luka
- 1 čen belog luka, sitno rendanog
- 1 štapić celera, tanko isečen
- 60 g seckanog kiselog krastavca
- 2 kašičice limunovog soka
- morska so i crni biber
- seckani vlašac za ukrašavanje
Recept za pasta-salatu sa tunjevinom i ljubičastim lukom:
Kako biste napravili ovu salatu, napunite šerpu malo više od polovine vodom, obilno posolite i zagrejte na jakoj vatri. Kada proključa, dodajte testeninu, i kuvajte dok ne bude al dente, a zatim ocedite kroz cediljku. Dok se testenina hladi, ocedite konzerve tunjevine u finu cediljku sa činijom ispod, lagano je izmrvite, a zatim je dodajte u veliku činiju.
Dodajte majonez preko tunjevine, zajedno sa senfom, seckanim crvenim lukom, rendanim belim lukom, isečenim celerom, seckanim kiselim krastavčićima, limunovim sokom i začinite solju i biberom, pa mešajte dok se dobro ne sjedini.
Kada se testenina dovoljno ohladi, dodajte je u posudu sa salatom od tunjevine i mešajte dok se dobro ne sjedini. Servirajte na sobnoj temperaturi ili čak ohlađeno. Dodajte malo seckanog vlašca pre serviranja i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i mediteransku salatu sa crnim pasuljem i maslinama.
Pročitajte recepte za tri salate sa krastavcima koje ćete jesti celo leto
BONUS VIDEO
StvarUkusa