Upotpunite slavsku trpezu ovom ukusnom čorbom.

NAPOMENA: Čorbu ne mešajte da se riba ne bi raspala!

Sastojci:

3 glavice crnog luka

šoljica ulja

1/2 čaše belog vina

čaša soka od paradajza

so, biber

malo sirćeta

suva ljuta paprika

3 kesice začina za riblju čorbu

mali komadi rečne mešane ribe (rep i glava) u količini po želji

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno ili ga sameljite, stavite na ulje, dodajte čašu vode i dinstajte dok ne bude penasto. Dodajte začin za riblju čorbu i dobro promešajte da ne bude grudvica, zatim uspite vodu i ostavite da se kuva. Kad izbaci prvi ključ, sklonite čorbu i dodajte so, malo bibera, sok od paradajza, belo vino, ljutu papriku (celu) i malo sirćeta. Čorbu probajte da biste pogodili ukus. Stavite je opet na vatru i kuvajte dok ne proključa, pa je sklonite sa šporeta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: lepaisrecna