Upotpunite slavsku trpezu ovom ukusnom čorbom.
NAPOMENA: Čorbu ne mešajte da se riba ne bi raspala!
Sastojci:
3 glavice crnog luka
šoljica ulja
1/2 čaše belog vina
čaša soka od paradajza
so, biber
malo sirćeta
suva ljuta paprika
3 kesice začina za riblju čorbu
mali komadi rečne mešane ribe (rep i glava) u količini po želji
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno ili ga sameljite, stavite na ulje, dodajte čašu vode i dinstajte dok ne bude penasto. Dodajte začin za riblju čorbu i dobro promešajte da ne bude grudvica, zatim uspite vodu i ostavite da se kuva. Kad izbaci prvi ključ, sklonite čorbu i dodajte so, malo bibera, sok od paradajza, belo vino, ljutu papriku (celu) i malo sirćeta. Čorbu probajte da biste pogodili ukus. Stavite je opet na vatru i kuvajte dok ne proključa, pa je sklonite sa šporeta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem