Čorbe su jako zdrave, a zimi one nas čuvaju od prehlada. U one najzdravije spadaju pileća i supa od kostiju, ali i ova čorba od patlidžana je jako ukusna i ugrejaće vas u svakom trenutku.Plavi patlidžan je pun vitamina i minerala, hrani mozak, snižava loš holesterol u krvi, oslobađa od stresa…, ali pomaže u mršavljenju jer sadrži dosta vode i malo kalorija. Ovaj recept će učiniti da i oni koji nisu fanovi patlidžana, lako zavole ovo povrće. 

  • Sastojci: 
  • 2 patlidžana
  • maslinovo ulje
  • 1 crni luk
  • 1 stabljika celera 
  • 1 šargarepa
  • 5 čena belog luka
  • 1 l vode 
  • lovorov list
  • 100 ml pavlake za kuvanje 

Priprema:
Patlidžan presecite na pola, pa stavite u pleh obložen pek papirom. Isecite unutrašnost horizontalno i vertikalno, da dobijete kocke, pa prelijte maslinovim uljem i začinite. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Na ulju propržite sitno seckan crni i beli luk, celer, šargarepu, pa kad povrće omekša dodajte vodu i lovorov list. Dodajte i "meso" od patlidžana, pa usitnite štapnim mikserom sve sastojke. Može i u blenderu. Sipajte pavlaku za kuvanje i ostavite da krčka još par minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE