Supe su zdrave, brzo se prave i jačaju imunitet. Zato obavezno isprobajte recept za supu sa krompirom, ali na italijanski način. Oni dodaju jedan sastojak više, a to je parmezan, koji dodatno obogaćuje već ukusno jelo. Vrlo lako se pravi i to od baš jeftinih sastojaka, pa je odličan predlog za kraj meseca kada ljudi kubure sa novcem. Krompir supa sa povrćem ima još jednu prednost, a to je da možete da je jedete tokom posta.

  • Sastojci:
  • 6 krompira
  • 2 crna luka
  • 2 šargarepe
  • 2 štapa celera
  • 1 konzerva seckanog pelata 
  • 1,5 l vode
  • 1 lovorov list
  • 1,5 kašičica italijanskih začina
  • 1 veza peršuna
  • parmezan (po želji)

Priprema: 
U šerpu sipajte vodu, pa dodajte jedan luk koji ste presekli na pola, jednu očišćenu šargarepu, lovorov list i par zrna bibera. Kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temperaturu i kuvajte još 20 minuta. Zatim izvadite povrće, bibier i lovor. U drugoj šerpi na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, šargarepu i celer. Dodajte krompir koji ste oljuštili i iseckali, pa sipajte bujon od povrća. Dodajte pelat, so, biber, italijanski začin i promešajte. Ostavite da proključa, pa smanjite temepraturu i kuvajte još 20 minuta. Kada se skuva dodajte seckani peršun i pospite rendanim parmezanom ili tvrdim sirom po želji. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE