Supe su zdrave, brzo se prave i jačaju imunitet. Zato obavezno isprobajte recept za supu sa krompirom, ali na italijanski način. Oni dodaju jedan sastojak više, a to je parmezan, koji dodatno obogaćuje već ukusno jelo. Vrlo lako se pravi i to od baš jeftinih sastojaka, pa je odličan predlog za kraj meseca kada ljudi kubure sa novcem. Krompir supa sa povrćem ima još jednu prednost, a to je da možete da je jedete tokom posta.
- Sastojci:
- 6 krompira
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 2 štapa celera
- 1 konzerva seckanog pelata
- 1,5 l vode
- 1 lovorov list
- 1,5 kašičica italijanskih začina
- 1 veza peršuna
- parmezan (po želji)
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, pa dodajte jedan luk koji ste presekli na pola, jednu očišćenu šargarepu, lovorov list i par zrna bibera. Kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temperaturu i kuvajte još 20 minuta. Zatim izvadite povrće, bibier i lovor. U drugoj šerpi na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, šargarepu i celer. Dodajte krompir koji ste oljuštili i iseckali, pa sipajte bujon od povrća. Dodajte pelat, so, biber, italijanski začin i promešajte. Ostavite da proključa, pa smanjite temepraturu i kuvajte još 20 minuta. Kada se skuva dodajte seckani peršun i pospite rendanim parmezanom ili tvrdim sirom po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus