KILOGRAM KOŠTA OKO 50 DINARA, A ZA OVO JELO VAM TREBA SAMO POLA: Krem čorba od krompira - jeftin ručak za celu porodicu

Jelo na kašiku koje će vas zasititi.

Shutterstock

Ukoliko volite da pre glavnog jela pojedete supu ili čorbu, ovaj recept će vam dobro doći. ukusna krem čorba od krompira, poslužena sa šargarepom i vlašcem može potpuno i da zameni obrok ukoliko je servirate uz prepečen hleb. Prijatno i uživajte u toplom jelu.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 100 g korena celera
  • 500 ml bistre supe 
  • so
  • biber
  • kašika maslaca
  • šargarepa
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • veza luka vlašca

Priprema:

Krompir i koren celera očistiti, sitno iseckati, oprati i kuvati oko 20 minuta u instant supi. Šargarepu očistiti, oprati i iseći na fine štapiće. Pažljivo dinstajte na maslacu ne više od 5 minuta. Krompir i celer u supi isprati, pa dodati pavlaku za kuvanje i sve polako zagrejati. Začiniti supu solju i biberom. Luk vlašac dobro oprati i iseći ga na sitne kolutove. Gotovu čorbu poslužiti garniranom šargarepom i iseckanim vlašcem.