Paradajz čorba je staro ali vrlo ukusno jelo, za koje vam ne treba mnogo novca, a vaši ukućani će je sigurno obožavati. Bez obzira da li je pripremate od svežeg povrća ili od soka koji ste pripremili za zimnicu, čorba od paradajza je jednako ukusna. Ako u nju dodate pirinač biće zaistna da može da zameni i kompletan obrok.
Sastojci:
- 500 g paradajza
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica šećera
- peršun
- so, biber, aleva paprika
Priprema:
Ukoliko koristite svež paradajz oljuštite mu koru i isecite na kocke. U šerpi izdinstajte sitno seckani luk,a potom mu dodajte paradajz, kašiku brašna i šećer. Sve dobro mešajte da se sjedini. Paradajz nalijte vodom da ogrezne, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka sve dok paradajz ne omekša. Posle 15 minuta kuvanja, dodajte pirinač, začine i usitnjen beli luk, pa ostavite da se krčka dok se pirinač ne skuva.
Izvor: Stvar ukusa