Pileća čorba sa četiri vrste povrća i začinskim biljem

Pileća čorba se po ovom receptu pravi sa raznovrsnim povrćem, a začinsko bilje daje poseban akcenat i ukus.

Shutterstock

Sastojci:

  • 30 g putera
  • 450 g pilećih filea iseckanih na kockice
  • morska so i biber po ukusu
  • 3 stabljike celera, seckane
  • 1 srednji luk iseckan
  • 130 g pečuraka, seckanih
  • 4 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica mlevenog svežeg ruzmarina
  • 1 kašičica sveže mlevene žalfije
  • 1 kašičica svežeg mlevene majčine dušice
  • 3 kašike kukuruznog skroba
  • 350 ml pilećeg bujona
  • 450 g mešavine smrznutog graška i šargarepe
  • 130 ml mleka
  • so i biber po ukusu
  • svež peršun za ukras

Recept za pileću čorbu:

Za pileću čorbu zagrejte veliki lonac na srednje jakoj vatri i dodajte 2 kašike putera. Ubacite piletinu i pospite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući oko 3 minuta dok spolja ne porumene. Izvadite na tanjir i ostavite na stranu.

Smanjite toplotu na srednju i dodajte preostale 2 kašike putera. Ubacite celer, luk i pečurke i pospite sa malo soli. Pržite jedan minut, a zatim dodajte beli luk i sveže bilje. Nastavite da kuvate još 2-3 minuta ili dok povrće ne bude mekano i mirisno. Umešajte kukuruzni skrob u povrće, a zatim dodajte bujon i promešajte. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte grašak i šargarepu, mleko i piletinu. Vratite da proključa, pa kuvajte još 3-5 minuta. Začinite čorbu solju i biberom po ukusu. Za serviranje ukrasite peršunom.

Recept za ovu pileću čorbu pun je povrća i aroma, a ako volite takve čorbe, možda ćete želeti da isprobate i recept za ćureću čorbu sa povrćem.

Pročitajte kako se pravi super brza meksička čorba

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kako se pravi čorba od vrganja?  Kurir televizija

StvarUkusa