Sastojci:
- 30 g putera
- 450 g pilećih filea iseckanih na kockice
- morska so i biber po ukusu
- 3 stabljike celera, seckane
- 1 srednji luk iseckan
- 130 g pečuraka, seckanih
- 4 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašičica mlevenog svežeg ruzmarina
- 1 kašičica sveže mlevene žalfije
- 1 kašičica svežeg mlevene majčine dušice
- 3 kašike kukuruznog skroba
- 350 ml pilećeg bujona
- 450 g mešavine smrznutog graška i šargarepe
- 130 ml mleka
- so i biber po ukusu
- svež peršun za ukras
Recept za pileću čorbu:
Za pileću čorbu zagrejte veliki lonac na srednje jakoj vatri i dodajte 2 kašike putera. Ubacite piletinu i pospite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući oko 3 minuta dok spolja ne porumene. Izvadite na tanjir i ostavite na stranu.
Smanjite toplotu na srednju i dodajte preostale 2 kašike putera. Ubacite celer, luk i pečurke i pospite sa malo soli. Pržite jedan minut, a zatim dodajte beli luk i sveže bilje. Nastavite da kuvate još 2-3 minuta ili dok povrće ne bude mekano i mirisno. Umešajte kukuruzni skrob u povrće, a zatim dodajte bujon i promešajte. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte grašak i šargarepu, mleko i piletinu. Vratite da proključa, pa kuvajte još 3-5 minuta. Začinite čorbu solju i biberom po ukusu. Za serviranje ukrasite peršunom.
Recept za ovu pileću čorbu pun je povrća i aroma, a ako volite takve čorbe, možda ćete želeti da isprobate i recept za ćureću čorbu sa povrćem.
Pročitajte kako se pravi super brza meksička čorba
BONUS VIDEO
StvarUkusa