Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 ljutika, seckana
- 350 g svinjskih kobasica
- 100 ml crvenog vina
- 300 ml paradajz paste
- 800 g pasulja iz konzerve, ispranog i oceđenog
- seckani peršun, za serviranje
Recept za čorbu od pasulja s kobasicom:
Za čorbu od pasulja zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Pržite ljutiku, povremeno mešajući, 5 minuta ili dok ne omekša. Skinite omote sa kobasica. Meso isecite na komade od 2 cm i ubacite u tiganj. Pržite, okrećući, da porumeni sa svih strana.
Dodajte crno vino, pa paradajz pastu i mešajte da se sve sjedini. Kada pasta počne da ključa, začinite solju i dodajte pasulj. Pokrijte i kuvajte 30 minuta na veoma laganoj vatri. Ako je potrebno, dodajte malo vrele vode. Čim pasulj omekša, isključite vatru i servirajte sa seckanim peršunom.
Čorbu od pasulja možete da pravite na više načina, jer je nezamenljiva. Možda ćete želeti da napravite i pasulj sa mlevenim mesom za štedljive domaćice.
Pročitajte i kako se pravi restovani pasulj
BONUS VIDEO
StvaUkusa