Najbolji recept za potaž od šargarepe i tikvice

Potaž od šargarepe i tivice je okrepljujuć, ukusan i savršen za leto.

Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, sitno iseckan
  • 450 g šargarepe, oljuštene i isečene
  • 450 g tikvica, neoljuštenih i isečenih
  • 2 kašičice karija u prahu
  • 450 ml pilećeg bujona
  • 30 g peršuna, seckanog

Recept za potaž od šargarepe i tivice:

Kako biste napravili ovaj potaž prvo zagrejte maslinovo ulje loncu za supu na srednjoj vatri. Pržite luk u loncu 5 minuta. Dodajte šargarepu i tikvice, a zatim kari u prahu.

Mešajte 1 do 2 minuta. Dodajte pileći bujon. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte seckani peršun. Prebacite supu u blender i blendirajte dok ne postane glatka. Servirajte i uživajte!  Možda ćete želeti da napravite i letnji potaž od tikvica koji se servira hladan.

Pročitajte kako se pravi aromatični potaž od karfiola

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

PORODICA UBEDLJIVOM POBEDOM OSVOJILA 100.000 DINARA! Potaž od vrganja i projara koji je iznenadio SVE članove žirija   Kurir televizija

StvarUkusa