Sastojci:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 1 srednji luk, sitno iseckan
- 450 g šargarepe, oljuštene i isečene
- 450 g tikvica, neoljuštenih i isečenih
- 2 kašičice karija u prahu
- 450 ml pilećeg bujona
- 30 g peršuna, seckanog
Recept za potaž od šargarepe i tivice:
Kako biste napravili ovaj potaž prvo zagrejte maslinovo ulje loncu za supu na srednjoj vatri. Pržite luk u loncu 5 minuta. Dodajte šargarepu i tikvice, a zatim kari u prahu.
Mešajte 1 do 2 minuta. Dodajte pileći bujon. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 20 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte seckani peršun. Prebacite supu u blender i blendirajte dok ne postane glatka. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i letnji potaž od tikvica koji se servira hladan.
Pročitajte kako se pravi aromatični potaž od karfiola
BONUS VIDEO
StvarUkusa