Lagani potaž od spanaća i paškanata

Potaž od spanaća i paškanata se jednostavno priprema i idealan je za lagani obrok.

Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašičice ulja
  • 350 g luka, seckanog
  • 1 stabljika celera, naseckana
  • 1 povrtna kocke
  • 600 g paškanata, oljuštenog i isečenog
  • 750 g spanaća
  • 80 ml jogurta
  • 2 kašike mleka

Recept za lagani potaž od spanaća i mleka:

Kako biste napravili ovaj potaž, zagrejte ulje u velikom loncu na srednjoj vatri. Dodajte seckani luk i celer i pržite 2 do 3 minuta, ili dok povrće ne omekša. Dodajte vodu, povrtnu kocu i paškanat. Pustite da proključa. Smanjite toplotu na srednju, a zatim poklopite i kuvajte 20 do 25 minuta, ili dok paškanat ne omekša.

Povećajte toplotu i umešajte spanać. Kuvajte 1 minut. Prebacite supu u serijama u blender ili i izmešajte dok ne postane glatka. Začinite po ukusu solju i biberom.

Vratite supu u šerpu i ostavite je na toplom. Neposredno pre serviranja umutite jogurt i mleko u maloj činiji dok ne postanu glatki i servirajte preko potaža. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i beli pileći potaž sa lukom i celerom.

Pročitajte kako da napravite potaž od šargarepe i tikvice

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Posni potaž  Instagram/courteneycoxofficial

StvarUkusa