Iskoristite sezonu grožđa i napravite slatkiš za porodicu i drage goste!
Potrebni sastojci:
100 zrna grožđa
rozetla – 1 kašičica
200 g oraha
700 g šećera
1 kašičica limuntusa
Način pripreme:
Zrna očistite od drške.
Skuvajte gust sirup od šećera sa dve šolje vode – šećer možete menjati u zavisnosti od sorte grožđa i koliko je slatko. Obično kada je rodna godina i kada je više padala kiše, manje je slatko, i obrnuto – ako je bila suša i toplo, slađe je.
Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Sipajte u njega zrna grožđa i neka tako odstoji pola sata. Nakon toga slatko stavite na jaku vatru, ali ne previše, i kuvajte bez mešanja.
Pred kraj kuvanja dodajte 3-4 lista rozetle, limuntus i sitno iseckane orahe.
Kuvajte oko 5 minuta, ostavite da se ohladi i rasporedite u tegle.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem