Iskoristite sezonu grožđa i napravite slatkiš za porodicu i drage goste!

Potrebni sastojci:

100 zrna grožđa

rozetla – 1 kašičica

200 g oraha

700 g šećera

1 kašičica limuntusa

Način pripreme:

Zrna očistite od drške.

Skuvajte gust sirup od šećera sa dve šolje vode – šećer možete menjati u zavisnosti od sorte grožđa i koliko je slatko. Obično kada je rodna godina i kada je više padala kiše, manje je slatko, i obrnuto – ako je bila suša i toplo, slađe je.

Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Sipajte u njega zrna grožđa i neka tako odstoji pola sata. Nakon toga slatko stavite na jaku vatru, ali ne previše, i kuvajte bez mešanja.

Pred kraj kuvanja dodajte 3-4 lista rozetle, limuntus i sitno iseckane orahe.

Kuvajte oko 5 minuta, ostavite da se ohladi i rasporedite u tegle.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu