Ako više volite domaće od kupovnog, a nemate mnogo vremena onda pripremite ajvar koji se ne kuva. Nema nereda, stajanja pored šporeta, već je sve gotovo za pola sata i manje.

Rusi prave ajvar na dva načina. Može da se kuva, ali i da se jede sirov, a ovo je recept za ovaj drugi. Kod njega je odlično što nema dugog mešanja niti stajanja kod šporeta, nego se sve ispasira i sipa u tegle koje ste prethodno sterilisali. Ako ste se ipak odlučili da kuvate, probajte ruski recept jer on sadrži jedan sastojka koji Srbi ne koriste.
Sastojci:
1,5 kg paradajza
3 kg paprika
2 glavice belg luka
4-5 ljutih paprika
2 kašike soli
2 kašike šećera
Priprema:
Paradajz i papriku dobro operite, pa onda paradajz isecite, kao i papriku, samo nju očistite i od semenki. Beli luk takođe očistite. U blenderu ili mašinici za meso ispasirajte sve sastojke, pa dodajte šećer i so. Dobro promešajte. Sipajte u sterilisane tegle i ajvar je gotov.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.