Jesen je vreme kada se priprema zimnica, ali ako nikada do sada niste pravili, na vreme pripremite recepte. Odlučite šta želite da imate u vašoj prvoj ziminici, pročitajte recepte i čekajte najbolju cenu povrća.
Ovo je jednostavan način da ukiselite krastavce, a ako želite da napravite domaći džem, ili možda ajvar, kao i turšiju i za to imamo recept.
Takođe, pročitajte koji je najbolji način da oljuštite pečene paprike.
Sastojci:
- 5 kg krastavaca
- 150 g soli
- 1 l sirćeta
- 350 g šećera
- 3 l vode
- 1 vinobran
Priprema:
Krastavce operite i složite u bure. Pomešajte vodu, so, šećer, sirće i vinobran i mešajte dok se sve ne istopi. Prelijte krastavce tešnošću, pa ih pritisnite, zatvorite i ostavite da se ukisele.
Izvro: brzireceptiisaveti