Recept za kuvani paradajz sa feferonama

Kuvani paradajz je zimnica koju ćete koristiti za sva predivna jela koja volite, a sada je pravi trenutak da ga napravite.

Shutterstock

Sastojci:

  • 8 kg zrelog paradajza
  • 3 kašike soli
  • 1 veza peršuna
  • 1 veza celera
  • 2 glavice crnog luka
  • 5 feferona
  • 5 kašike šećera

Recept za kuvani pradajz sa feferonama:

Za kuvani paradajz prvo ga operite, očistite i iseckajte. Ubacite u ga u šerpu i dodajte očišćene feferone. Peršun i celer takoše iseckajte i ubacite u šerpu sa paradajzom i feferonama. Kuvajte sve dok koža sa paradajza ne počne da se odvaja.

Kada je kuvano, celu smesu dobro ispasirajte kroz cediljku, odvajajući sve čvrste i krupnije delove. Ponovite postupak koliko god da je potrebno. Vratite nazad u šerpu i sipajte so i šećer, pa nastavite da kuvate stalno mešajući, sve dok ne dobijete željenu gustinu paradajz sosa. Nakon toga, kuvani paradajz sipajte u zagrejane tegle ili flaše, zatvorite ih i ostavite da se ohlade. Možda ćete želeti da napravite neverovatnu poparu sa paradajz sosom.

Pročitajte oiriginalni recept za sjajan marinara sos

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Trik zašto treba da dodate čokoladu u pardajz sos?  mrsdillonskitchen/instagram

StvarUkusa