Sastojci:
- 480 g čeri paradajza
- sitna morska so
- maslinovo ulje
- beli luk po ukusu
- začinsko bilje po ukusu
Recept za sušeni paradajz:
Kako biste napravili sušeni paradajz, prvo zagrejte rernu na 120 ° C. Veliki pleh obložite papirom za pečenje. Isecite paradajz na pola po dužini. Stavite ga isečenom stranom nagore na pleh i posolite. Pecite 2,5 do 3,5 sata, ili dok se paradajz ne osuši, pazeći da ne izgori.
Izvadite iz rerne i servirajte odmah. Ako želite da vam sušeni paradajz dugo traje, prebacite ga u teglu i napunite maslinovim uljem dok ne bude potpuno pokriven. Dodajte sve željene začine (kao što je čen belog luka i/ili začinsko bilje), a zatim zatvorite teglu i stavite u frižider, do 4 dana. Možda će vas zanimati i kako Bugari kisele krastavčiće.
Pročitajte kako se pravi brzinska zimnica od bresaka
BONUS VIDEO
StvarUkusa