Zimnica od krušaka bolja od kompota

Sezona je krušaka što znači da je vreme za zimnicu. Ovaj recept je jednostavan, a kruške će biti vrlo sočne i ukusne.

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 limun ili narandža
  • 10 karanfilića
  • 2 kašičice crnog bibera, lagano zgnječene kuglice
  • 1 kašičica crvenog ljutog bibera, lagano zgnječene kuglice
  • komad svežeg korena đumbira od 5 cm, narezan
  • 1 litar belog vinskog sirćeta
  • 2 štapića cimeta
  • 1 kg šećera
  • 2 kg malih krušaka

Recept za zimnicu od krušaka:

Za ovu zimnicu očistite koricu limuna ili pomorandže i stavite u tiganj karanfilić, biber u zrnu, bobice aleve paprike, koren đumbira, sok od limuna ili pomorandže, sirće, štapiće cimeta i šećer. Mešajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastvori.

Kruške oljuštite, isecite i prepolovite, pa dodajte u tiganj i dinstajte 15 minuta, dok ne omekšaju. Kruške izvadite šupljikavom kašikom i stavite u cediljku da se ocede. U međuvremenu, pojačajte vatru za sirup i kuvajte 15 minuta, dok se ne smanji za oko trećinu i malo zgusne.

Voće spakujte u zagrejane tegle i prelijte vrelim sirupom, tako da ih prekrije. Dobro zatvorite i čuvajte na hladnom i suvom mestu mesec dana pre upotrebe. Saznajte i kako Bugari kisele krastavčiće.

Pročitajte kako se pravi zimnica od kore lubenice kakvu još niste probali

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)  Kurir televizija

StvarUkusa