Zimnica ađika od tikvica savršena za uz meso

Ađika od tikvica je jedna od najukusnijih zimnica, koja može biti savršen prilog uz meso ili možete da je jedete kao namaz.

Prt scr / Instagram / candies

Sastojci:

  • 3 kg tikvica
  • 500 g šargarepe
  • 500 g slatke paprike
  • 5 glavica belog luka
  • 1,5 kg paradajza
  • 2,5 kašike mlevene crvene paprike
  • 100 g šećera
  • 2 kašike soli
  • 200 ml ulja

Recept za zimnicu ađiku:

Za ovu zimnicu prvo izmeljite paradajz u mašini za mlevenje mesa. Oljuštite tikvice i takođe ih izmeljite, kao i papriku pa šargarepu, nakon ljuštenja. Beli luk izgnječite tučkom.

Sve povrće sjedinite, pa dodajte so, šećer i ulje. Kuvajte na srednjoj vatri, povremeno mešajući, 40 minuta.

Zatim dodajte mlevenu crvenu papriku i kuvajte adžiku od tikvica još 10 minuta. Sipajte u sterilne, tople tegle i zatvorite poklopce. Okrenite naopačke i umotajte u krpe preko noći. Možda ćete želeti da napravite i domaći kečap po italijanskom receptu.

Pročitajte kako se pravi zimnica od krušaka bolja od kompota

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak (KURIR TV)  Kurir televizija

StvarUkusa