Kako da napravite najbolje kisele krastavce

Kiseli krastavci su jedna od omiljenih zimnica, naročito uz dobar recept.

Shutterstock

Sastojci:

  • 3 kg krastavaca
  • 3 l vode
  • 1/2 l sirća
  • 140 g šećera
  • 100 g soli
  • 2 kašičice vinobrana
  • lovorov list, po ukusu
  • biber u zrnu, po ukusu
  • mirođija, po ukusu

Recept za 3 kg kiselih krastavaca:

Kako biste napravili kisele krastavce, prvo ih dobro očistite, operite i iscedite. Nakon toga u šerpi prokuvajte vodu sa šećerom i solju. Ostavite da se ohladi pa sipajte sirće i vinobran.

U pripremljene, sterilisane tegle počnite da slažete krastavce i srazmerno u svaku teglu ubacite lovorov list, mirođiju i biber u zrnu. Prelijte sve ohlađenim prelivom, dobro zatvorite i stavite na odgovarajuće mesto. Možda ćete želeti da napravite i letnje ukiseljene krastavce.

Pročitajte kako da napravite kisele krastavce sa sirćetom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

KRASTAVCI IZ SRBIJE VRAĆENI, PRONAĐENA VEĆA KOLIČINA HEMIKALIJE! Stručnjak otkrio: Uticali su vremenski uslovi, razgradilo bi se!  Kurir televizija

StvarUkusa