Pinđur na makedonski način

Pinđur je jedna od omiljenih zimnica, a najbolja je kada se priprema na originalan, makedonski način.

Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kg pečenih paprika
  • 1 kg pečenog patlidžana
  • 500 ml gustog soka od paradajza
  • 60 g belog luka
  • 50 g soli
  • 1 kašika šećera
  • 1,5 kašika sirćeta
  • 2 ljute papričice, po želji

Recept za pinđur na makedonski način:

Kako biste napravili pinđur, prvo ispecite papriku i patldižan pa ih oljuštite. Sameljite patlidžan i beli luk, papriku iscepkajte.

Zagrejte ulje u šerpi pa dodajte papriku i pržite je oko 15 minuta. Zatim dodajte patlidžan i postepeno sipajte paradajz. Kuvajte na nižoj temperaturi oko 30 minuta, često mešajući.

Pred kraj dodajte so, šećer i sirće, kuvajte još par minuta i nakon toga skinite sa vatre. Prebacite u sterilisane tegle i ostavite da se ohladi. Možda ćete želeti da napravite i ćopulu - fantastičnu kombinaciju ajvara i pinđura.

Pročitajte i koja je razlika između ajvara i pinđura

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Lepeza patlidžan  Instagram/cooking__diaries_

StvarUkusa