Sastojci:
- 5 kg paprike somborke
- 300 ml ulja
- 300 ml alkoholnog sirćeta
- 300 g soli
- 300 g šećera
- pola kesice vinobrana
- pola kesice konzervansa
- beli luk, peršun i biber u zrnu, po ukusu
Recept za zimnicu od paprike somborke:
Za zimnicu prvo sve sastojke ubacite u lonac, promešajte i pustite da se šećer i so otope. U međuvremenu paprike očistite i operite, pa ih stavite na kuhinjsku krpu. Svaku papriku provucite kroz tečnost i ubacujte u drugu šerpu. Preostalu tečnost prelijte preko paprika i ostavite da odstoji 24 sata. Povremeno promešajte.
Naseckajte beli luk i peršun. Paprike ređajte u teglu tako što ćete da stavite po dva reda, pa onda peršun, beli luk i biber u zrnu, dok ne napunite teglu. Paprike dobro pritisnite. U svaku teglu dolijte tečnost koju ste napravili po potrebi i stavite plastičnu rešetkicu na vrh, pa zatvorite. Možda ćete želeti da napravite i slatko-kiselu zimnicu.
Pročitajte kako se prave kiseli krastavci sa lukom
BONUS VIDEO
StvarUkusa