Zimnica od paprike somborke

Zimnica od paprike somborke će biti idealna ukoliko budete hteli da pravite papriku u pavlaci, ili kao prilog.

Shutterstock

Sastojci:

  • 5 kg paprike somborke
  • 300 ml ulja
  • 300 ml alkoholnog sirćeta
  • 300 g soli
  • 300 g šećera
  • pola kesice vinobrana
  • pola kesice konzervansa
  • beli luk, peršun i biber u zrnu, po ukusu

Recept za zimnicu od paprike somborke:

Za zimnicu prvo sve sastojke ubacite u lonac, promešajte i pustite da se šećer i so otope. U međuvremenu paprike očistite i operite, pa ih stavite na kuhinjsku krpu. Svaku papriku provucite kroz tečnost i ubacujte u drugu šerpu. Preostalu tečnost prelijte preko paprika i ostavite da odstoji 24 sata. Povremeno promešajte.

Naseckajte beli luk i peršun. Paprike ređajte u teglu tako što ćete da stavite po dva reda, pa onda peršun, beli luk i biber u zrnu, dok ne napunite teglu. Paprike dobro pritisnite. U svaku teglu dolijte tečnost koju ste napravili po potrebi i stavite plastičnu rešetkicu na vrh, pa zatvorite. Možda ćete želeti da napravite i slatko-kiselu zimnicu.

Pročitajte kako se prave kiseli krastavci sa lukom

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kako se najlakše seče paprika  TikTok/kellyscleankitchen

StvarUkusa