Ljubitelji zimnice koji je redovno prave ili su se odvažili na taj korak po prvi put, mogu da se posluže korisnim trikom da duže potraje na vašem stolu. Nakon što zimnicu ubacite u tegle, zatvorite i odložite možete kratko da prokuvate već pune tegle.
Ovaj isprobani trik se koristi za produžavanje veka već hladnoj zimnici, poput ukiseljenog povrća. Potrebno je da na dno dubljeg i većeg lonca stavite kuhinjsku krpu, pa zatim poređajte napunjene tegle, ali pazite da se ne dodiruju.
Napunite potom lonac vodom tako da pokrije do 2/3 tegli. Kuvajte do ključanja i nakon toga još 15-20 minuta. Nemojte da ih vadite iz lonca i iz vode, dok se ne ohlade. Možda će vas zanimati i zašto se kiseli kupus kvari.
Pročitajte i kako da napravite najbolji preliv za turšiju
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus