Mesta na kojima se prljavština i masnoća najviše nakupljaju su definitivno kuhinjski aparati. Jedan od njih je i aspirator, a filteri su često leglo bakterija i mikroba. Evo kako da ih se lako rešite.

Koristeći jeftina i dostupna sredstva možete sa lakoćom da očistite rešetku aspiratora u kuhinji od slojeva masnoće.

Prva stvar koju treba da uradite je da skinete rešetku aspiratora da biste je očistili od nagomilane masnoće i prljavštine.

Čišćenje rešetke sodom bikarbonom

Ukoliko je rešetka mnogo prljava, možete je očistiti samo u rastvoru od vrele vode i sode. Da biste to uradili uzmite pleh iz rerne i sipajte vodu koliko da pokrije rešetku.

Dodajte sodu, njena količina se određuje količinom vode, a to treba da bude: na 1 litar vode 1 supena kašika sode. Stavite pleh na vatru da provri i onda stavite rešetku horizontalno. Kuvajte 20 minuta, nakon toga operite i sunđerom odvojite preostalu prljavštinu, osušite.

Čišćenje rešetke sirćetom

Efikasno skidanje prljavštine sa aspiratora je moguće i sa dostupnim sredstvom u svakoj kuhinji - sirćetom. Koristite samo ne razređeno sirće da biste povećali efekat čišćenja. Treba da radite sa rukavicama, da ne biste iritirali kožu. Nanesite sirće na rešetku i ostavite da deluje 15-20 minuta dok se masnoća ne razgradi i prljavština. Nakon toga operite sunđerom ono što je ostalo na rešetki i operite vodom, osušite.