Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čišćenje kuhinje i namirnica

KOLIKO ČESTO TREBA DA ČISTIMO APARAT ZA KAFU: Moćna namirnica ukljanja kamenac i talog od kafe - aparat će biti kao nov

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Aparat za kafu koristimo svakog dana, a česta upotreba zaheva i povremeno čišćenje.

Izvor: Shutterstock

Ako ste i vi ponosni vlasnik aparata za kafu, onda vam je sigurno važno da taj ritual ispijanja kafe protekne kako treba. Ustvari, da kafa bude ukusna i da nema onaj gorak ukus. Taj gorak ukus može biti posledica nakupljnja kafe u nepristupačnim delovima aparata koji nisu dugo očišćeni, ili pak posledica kamenca. Zbog toga je važno da vodimo računa o čistoći aparata.

Aparat za kafu se čisti tako što se prvo uklone svi delovi koji mogu da se operu deterdžentom za sudove, poput posudice u koju curi kafa na nekim modelima. Ovo je važno jer pomaže pri uklanjanju ostataka kafe.

Možda će vas zanimati

Posude možemo prati ručno u sudoperi, ali obično se određeni delovi mogu prati u mašini za sudove. Nakon što ste to oprali, prebrišite aparat spolja blago vlažnom krpom kako biste uklonili prljavštinu i prašinu.

Ako ste primetili da kafa sporije teče iz aparata dok se kuva, vreme je da ga očistite sirćetom. Deo u koji inače ubacujete kafu napunite sirćetom i vodom, a na predviđeno mesto stavite šoljicu ili neku posudu u koju će isteći tečnost. Upalite aparat dok sirće i voda ne prođu kroz njega, a zatim ugasite i ostavite 30 minuta. Ponovo upalite dok svo sirće ne izađe van i ponavljajte dokle god izlazi prljavština.

Nakon toga uživajte u šoljici omiljenog napitka.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti