Kao bazu za ove kafe možete koristiti ohlađeni espreso ili bilo koju drugu kafu po izboru. Možete odabrati i sveže mlevenu kafu, jer njena pena nastaje prirodno, samim kuvanjem, a gusta pena je kruna dobre kafe i daje joj finu mekoću.
Čokoladna kafa
Dobro izmiksajte u blenderu (da se stvori pena) kafu, 16 kašika dobro ohlađenog mleka, kašiku i po čokoladnog namaza s lešnicima i 2 kašičice šećera (po izboru). U čašu stavite zdrobljeni led, no ne preterujte da ne razvodni napitak. Ulijte kafu i ukrasite šlagom.
Ajs kafa
U čašu stavite dve kuglice sladoleda od vanile. Pomešajte ohlađenu kafu s hladnim mlekom, zasladite po želji i prelijte preko sladoleda. Ukrasite šlagom i rendanom čokoladom.
Kafa sa bananom
Izmiksajte u blenderu bananu (unapred iseckanu i zamrznutu), kafu, 120 ml mleka i 20 g lešnika. Dodajte mleka po želji, zavisno od gustine koju želite postići. Ukrasite šlagom i čokoladom.
Kafa sa kokosom
Na pari otopite 30 ml mlečne čokolade. Izmuksajte u blenderu s kafom, 25 g komadića čokolade, 15 g kokosa, 120 ml mleka i sa smrvljenim ledom, dok ne postane potpuno glatko. Izlijte u čašu i ukrasite sa šlagom, čokoladom i komadima keksa.
Izvor: 24sata.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus