Volite ponekad da popijete vino, ili svaki dan na posao nosite kafu u termos-šolji, ali onda verovatno vodite bitku sa ovim posuđem kad god treba da ga složite u mašinu za sudove.

Iako je reč o najobičnijem i najjednostavnijem uređaju i pretpostavljate da znate sve o njemu, postoje neke stvari za koje možda ipak niste znali.

Tiktokerika Kortni je tek je skoro shvatila kako sebi da olakša pranje visokih čaša koje se teško uklapaju u gornju fioku mašine, pa je trik rado podelila sa svojim pratiocima.

"Kako ovo nisam znala?", upitala je u opisu videa koji je ubrzo postao viralan.

Na početku pokazuje gornju fioku sudo-mašine u kojoj se nalazi termos-čaša. Prikazuje kako ne može da je zatvori osim ako šolju ne stavi položenu. Tada uočava dva plastična jezička na bočnim stranama stalka. Kada ih pritisne, fioka za sudove počinje da klizi nekoliko centimetara prema dole i stvara više prostora za posuđe.

Mnogi korisnici TikToka bili su šokirani ovim otkrićem.

"Ne bih ništa znala da nemam TikTok", "Upravo sam isprobala i deluje. Hvala", "Pretpostavljam da je samo trebalo da pročitamo priručnik koji dolazi uz mašinu", samo su neki od komentara na ovaj genijalan trik, a kako sve izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

kako se peru vinske čaše u mašini za sudove  source:tiktok/motherofgretnadragons

Izvor: Stvar ukusa