Na drvenim stolovima često se mogu stvoriti okrugli, beli tragovi od čaša, a to može biti vrlo problematično ukloniti. Jedan Tiktoker otkrio jednostavan trik za uklanjanje ovih mrlja za samo nekoliko sekundi. 

"Vodeni tragovi" nastaju kada vlaga iz čaše ili šoljice prodre u zaštitni sloj na drvetu. Krugovi se mogu formirati i od toplih i od hladnih predmeta. 

Tiktoker je u videu demonstrirao svoj trik. Prvo je nakvasio krpu i istisnuo višak vode, a zatim je vlažnu krpu stavio na sto, tako da je prekrila bele fleke. Nakon što je tkanina bila položena, upotrebio je peglu da je zagreje.

Peglu bi trebalo koristiti na najnižoj temperaturi, a mrlje bi trebalo proveravati svakih 10-ak sekundi. Umesto pegle možete koristiti i fen za kosu.

Ako koristite fen za kosu, postavite ga na nisko i idite napred-nazad preko mrlje oko 10 minuta – objasnio je u videu.

Korisnicima se ovaj trik dopao, pa su mnogi svoje oduševljenje podelili u komentarima. - Hvala na deljenju, svakako ću isprobati - napisala je jedna korisnica.

– Ja već neko vreme koristim ovu metodu sa fenom za kosu i zaista je efikasno - prokomentarisala je druga, a kako ceo postupak izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

kako se skidaju fleke sa drvenog stola  tiktok/Armen Adamjan

Izvor: Stvar ukusa