Kada iscede osvežavajući limunov sok, ljudi najčešće bace koru u kantu, i ne znajući da ona može da bude iskorišćena na fenomenalan način. 

Limun je, pored sode bikarbone i sirćeta, odlično prirodno sredstvo za održavanje higijene u domaćinstvu – efikasan je, bezbedan i obezbeđuje prijatan miris. Čim osetite svežinu citrusa dobićete dodatnu želju za čišćenjem koja nam često nedostaje.

Korisnik TikToka Armen Adamdžan, koji na ovoj drušvenoj mreži ima 4 miliona pratilaca, pokazao je kako da napravite efikasno sredstvo za čišćenje bez previše hemije, a odlično je za uklanjanje masnoće sa šporeta, za savršen sjaj staklenih površina, kao i za uklanjanje kamenca u kuhinji i kupatili. Što je najbolje od svega pravi se za svega nekoliko minuta. 

Sastojci:

  • iseckana kora od limuna
  • 1 puna kašika soli
  • pola šolje sirćeta
  • 1 kašičica deterdženta
  • flaša sa raspršivačem

 Priprema:

Kada iskoristite limun, ostatak kore isecite nožem na kriške i ubacite u bočicu. Potom sipajte pola šolje sirćeta, so, malo deterdženta za ručno pranje sudova, pa nalijte vodom do vrha. Zavrnite poklopac sa raspršivačem, sve dobro promućkajte i vaše sredstvo za čišćenje je spremno. Jednostavno ga poprskajte po površini koju želite da očistite, sačekajte par minuta i prebrišite vlažnom krpom. Rezultat će vas oduševiti.

Domaće sredstvo za čišćenje od limuna Tiktok/creative_explained

Izvor: Stvar ukusa