Ispostavilo se da tablete za mašinsko pranje sudova mogu odlično da operu masnoću i prljavštinu i na drugim stvarima u kuhinji pored posuđa, pa ako ih imate pri ruci tablete iskoristite i za ribanje rerne.

Kako da očistite rernu s tabletom za mašinsko pranje sudova?

Sve što vam treba je jedna tableta i činija tople vode. Samo pripazite da je napravlje od praha i da u sebi ne sadrži gel.

Umočite tabletu u toplu vodu. Držite je par sekundi dok ne upije malo vode, ali ne predugo da ne bi počela da se topi. Zatim s njom trlajte zamašćenje površine, kao što su vrata i zidovi rerne. Za ovaj proces vam nije potreban sunđer, samo položite tabletu ravno i s kružnim pokretima očistite mrlje.

Ako počne da se suši ponovo je umočite u toplu vodu. Ova metoda dobro deluje i za čišćenje metalnih rešetki od rerne. Kad završite, ostatak prebrišite vlažnom krpom ili ubrusom i ostavite da se osuši.

Tablete za mašinsko pranje sudova napravljene su od koncentrovanog deterdženta za pranje sudova i zbog toga su sjajne za skidanje tvrdokorne masnoće, a kako sve izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.

Čišćenje rerne tabletom za sudove tiktok/littlesuburbanfarmhouse

Izvor: Stvar ukusa