Za praznike se dosta hrane spremalo, a malo je vremena bilo, pa sigurno niste stigli svaki put da čistite rernu. Zato su sada ostale tvrdokorne mrlje kojih ćete se teško rešiti. Ali, ne morate da brinete niti da ribate do iznemoglosti. Postoji jednostavno rešenje koje će vas oduševiti.Sve što vam treba je vrela voda, 1/2 šolje sirćeta i soda bikarbona. Nema nikakvog ribanja, ovi sastojci će sami odraditi sav posao. U nastavku testa pročitajte kako da vaša rerna zablista bez puno truda.
Zagrejte rernu na 230°C, a pleh od rerne pospite sodom bikarbonom i stavite na samo dno. Rešetku od rerne stavite na najnižu lestvicu. Na rešetku stavite šerpu sa vrelom vodom i sirćetom.Kutlačom sipajte malo vode sa sirćetom po plehu.Zatvorite vrata od rerne i ostavite da se napari nekih 20 minuta. Isključite rernu i sačekajte da se ohladi. Izvadite šerpu, rešetku i pleh, pa pređite sunđerom po rerni. Ako je potrebno umočite sunđer u šerpu gde su voda i sirće. Pređite mokrom krpom i rerna je čista.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus