Dok perete sudove dešava se da ostaci hrane i masnoća završe u odvodu. Tada dolazi do nakupljanja baketrija u cevima, pa ne čudi što se povremeno dogodi da se iz njih u kuhinju vraćaju neprijatni mirisi. Sve i da sudoperu perete svaki dan, ipak ne možete da sprečite mirise koje dolaze iz cevi. Zato je bitno da i njih održavate, jer može da se desi da vam se začepi odvod.
Umesto hemikalija koristite prirodna sredstva koja su se pokazala efikasnim za otčepljivanje odvoda i uklanjanje neprijatnih mirisa. Sve što vam je potrebno ima svaka domaćica kod kuće, a to su so i sirće. Stavite dve litre vode da se ugreje do ključanja. Zatim pomešajte 100 ml alkoholnog sirćeta i tri kašike soli. Sipajte mešavinu sirćeta i soli u odvod, pa posle pet sekundi prelijte ključalom vodom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem