Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPREZNO SA ODMRZAVANJEM: Ovako možete ugroziti vaše zdravlje!!

Većina nas odmrzava hranu na sobnoj temperaturi i verovatno niste znali da to uopšte nije zdravo a evo i zašto!

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Odmrzavanje hrane na sobnoj temperaturinije ni dobro ni korisno. Površina hrane rastopiće se mngo pre nego što se otopi unutrašnjost pa će se na površini brzo razviti nepoželjne bakterije.

Brži i sigurniji način odmrzavanja je stavljanje zamrznute hrane u nepropusnu kesicu (npr. meso, riba i sl.) koju zatim treba potopiti u hladnu vodu. Svakih 30 minuta treba vodu zameniti svežom i hladnom, sve dok se hrana ne odmrzne. Tako neće doći do neravnomernog površinskog otapanja, kao što je to slučaj na sobnoj temperaturi.

Ali ako vam se ne žuri, najlakše i jednako dobro je hranu iz zamrzivača izvaditi dan pre upotrebe i staviti je u frižider da se polako odmrzava.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti