Svaka domaćica dok seče luk za ručak nailazi na problem jer čim uzme nož i luk u ruke, oči počnu užasno da suze.
Kada se jede sirov, luk ima ljut ukus, ali kuvanjem sumporna jedinjenja međusobno reaguju pri čemu nastaju specifične slatkasto - orašaste arome. Ipak, postoji mana u tim aromama koje potiču iz sumpornih supstanci kojima je luk bogat i iz kojih se oslobađa enzim koji iz sumpora proizvodi supstancu nalik sulfatnoj kiselini koja nadražuje oči. Tako je gotovo nemoguće da seckate luk, a da vas oči ne peckaju ili suze.
Evo jednostavnog trika koji će vam olakšati posao i rešiti vas suzenja očiju.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus