Svaka domaćica dok seče luk za ručak nailazi na problem jer čim uzme nož i luk u ruke, oči počnu užasno da suze.

Kada se jede sirov, luk ima ljut ukus, ali kuvanjem sumporna jedinjenja međusobno reaguju pri čemu nastaju specifične slatkasto - orašaste arome. Ipak, postoji mana u tim aromama koje potiču iz sumpornih supstanci kojima je luk bogat i iz kojih se oslobađa enzim koji iz sumpora proizvodi supstancu nalik sulfatnoj kiselini koja nadražuje oči. Tako je gotovo nemoguće da seckate luk, a da vas oči ne peckaju ili suze.

Evo jednostavnog trika koji će vam olakšati posao i rešiti vas suzenja očiju.

Ostatak teksta pročitajte OVDE

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/