Hrono ishrana se pokazala kao vrlo efikasand metod ubrzavanja metabolizma, samim time i topljenja suvišnih kilograma.
Evo nekih predloga za hrono doručak ukoliko ste se odlučili za ovakav vid prehrane.
1. Jaja sa origanom i brze lepinjice
Uz jaja je išap i domaći pindjur, a uz lepinjice puter sa mirođijom. I naravno nekoliko parčića dimljene piletine. Recept za brze lepinjice pogledajte ovde.
2. Domaći hleb, kajmak i čvarci
Kajmak, kao i pavlaku, ne treba jesti često, a posebno ne u kombinaciji sa čvarcima. Ali jednom u mesec dana se častiti ovakvim doručkom je sasvim u redu.
3. Heljda sa kiselim mlekom, prženom slaninom i semenkama
Stavite semnke po želji, a heljudu kuvate sa vodom 1:3. Uveče je potopite, ujutru zamenite vodu i kuvate 3 minuta, a zatimpoklopite i sklonite sa vatre. Upije svu vodu u roku od petnaestak minuta. Inače, cele žitaricu su najzdravije i trebalo bi ih jesti makar dva puta nedeljno.
4. Jaja u krugovima luka
Samo vam treba jedan veći luk koji isečete po sredini i odvojite dva najveća kruga. Njih stavite u tiganja, a zatim razlijete jaja.
5. Domaći hleb, kajmak, šunka i paprika
Još ima paprika, lako se ispeku, a tokom zime možete samo da ih vadite iz frižidera
6. Domaći hleb, slanina i sir sa vlašcem
7. Tost hleb sa šunkom i mocarelom
U zamrzivaču uvek imam pakovanje Tonus hleba za ne daj bože. A pošto mi je od prethodnog dana, kada sam pravila hrono picu, ostala mocarela i paradajz sos, odlučila sam da napravim tople sendviče.
8. Palačinke od integralnog pšeničnog brašna
S obzirom na to da sam odmarala od pšenice skoto 5 meseci, sada sam počela povremeno da koristim i pšenično integralno brašno.
9. Domaći hleb, domaća pršuta i sir
10. Brze lepinjice, pileća prsa i paprika
Još jedan običan doručak, koji se brzo sprema.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: hronokuhinja.rs
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima